Maratonmatch tog Schwartzman till Parissemi

Det tog hela fem timmar. Men till sist kunde Diego Schwartzman slå in matchbollen mot kompisen Dominic Thiem och ta sig vidare till semifinal i Franska mästerskapen i tennis. –Det är en riktigt stor seger för mig, säger argentinaren efter maratonmatchen.

Efter en fem timmar lång match mot Dominic Thiem är Diego Schwartzman klar för semifinal i Franska mästerskapen.

Efter en fem timmar lång match mot Dominic Thiem är Diego Schwartzman klar för semifinal i Franska mästerskapen.

Foto: Michel Euler/AP/TT

Tennis2020-10-06 20:55

Kvartsfinalen på centercourten i Paris utvecklade sig till en riktig långkörare. I fem timmar höll de på, argentinaren Diego Schwartzman och österrikaren Dominic Thiem. De fyra första seten var riktigt jämna, men i det femte och avgörande hade tolfteseedade Schwartzman lite mer krafter. Han vann med setsiffrorna 7–6, 5–7 6–7, 7–6, 6–2.

– I andra och tredje set höll jag på att bli galen. Jag skrek åt mig själv för jag missade så många chanser, säger han i segerintervjun.

– Men kom igen, jag var värd att vinna i dag.

Segern innebär att 28-årige Schwartzman för första gången i karriären är framme i semifinal i en grand slam-turnering. Dessutom kan han skryta med att han har slagit ut sin goda vän Thiem ur turneringen.

– Han är min bästa vän, jag har otroligt mycket respekt för honom. Dominic är en av de bästa spelarna, säger Schwartzman.

I semifinalen ställs Schwartzman mot antingen den tolvfaldiga mästaren Rafael Nadal eller den italienska tonåringen Jannik Sinner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!