McEnroe: "Ett skämt att inte låta honom spela"

Novak Djokovic får som det ser ut just nu inte spela US Open som inleds på måndag då serben är ovaccinerad. Det får sjufaldige grand slam-vinnaren John McEnroe att reagera starkt. –Det är korkat att han inte får spela, dundrar han.

John McEnroe tycker att Novak Djokovic ska få spela US Open. Arkivbild.

John McEnroe tycker att Novak Djokovic ska få spela US Open. Arkivbild.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Tennis2022-08-24 10:19

Novak Djokovics beslut att inte vaccinera sig gjorde att han tidigare i år under stor uppståndelse missade Australian Open. Australien tillåter nämligen – precis som USA – inte ovaccinerade att åka in i landet.

Det gör att Djokovic nu kan missa US Open som startar på måndag, något som John McEnroe kommenterat.

– Det är korkat att han inte får spela, det absolut närmsta ett skämt man kan komma. Hade jag varit honom hade jag bara vaccinerat mig, men du måste respektera hans beslut och hur han tänker, säger han till Marca.

Den nuvarande världssexan har själv uttryckt sin önskan om att spela på Flushing Meadows i New York men säger att han inte tänker vaccinera sig.

Djokovic vann Wimbledon tidigare i somras och McEnroe hyllar hans mentala styrka att ta sig tillbaka efter att ha fått nobben från Australian Open.

– Det är inte enkelt att träna utan att veta om du kommer att få spela eller inte. Det tog honom fyra månader att mentalt ladda om efter vad som hände i Australien i januari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!