Medvedev räds inte att bli portad från Wimbledon

Ryssar kan komma att stoppas från Wimbledon i sommar. Men tennisstjärnan Daniil Medvedev uppger sig inte vara orolig för att bli portad. –Alla länder bestämmer sina egna regler, säger han.

Daniil Medvedev. Arkivbild.

Daniil Medvedev. Arkivbild.

Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Tennis2022-03-25 05:09

Storbritanniens idrottsminister Nigel Huddleston sade i en utfrågning i det brittiska parlamentet förra veckan att det kan bli aktuellt att införa ett krav för ryska spelare att ta avstånd från president Putin för att få spela Wimbledon.

Världsettan Daniil Medvedev vill inte svara på hur han skulle ställa sig till ett sådant krav.

– Jag har inget svar till Wimbledon, säger han till AFP på plats i Miami, där han deltar i den pågående Masters-turneringen.

– Jag får vänta och se vad som händer härnäst.

Den 26-årige ryssen, som tog över förstaplaceringen på världsrankingen från Novak Djokovic i februari, har hittills undvikit att uttrycka sig om kriget men har sagt sig vara "för fred"

– Jag har alltid sagt att jag vill ha fred. Jag vill att alla ska få leva i säkerhet, vara friska, inklusive jag själv och andra, alla i hela världen. Ibland är inte det möjligt, men det är vad jag önskar, säger han.

– Det är väldigt svårt att tala om vad som är rättvist och inte. Jag har förstås mina egna åsikter i olika frågor, men jag föredrar att tala om dem med med min familj, med min fru. Vi är inte alltid överens, men vi kan diskutera.

Han antyder också att han skulle acceptera eventuella sanktioner mot ryska spelare och att han är förberedd på att det kan bli så.

– Alla länder bestämmer sina egna regler, säger Medvedev.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!