Medvedev till semi – besegrade rivalen igen

Daniil Medvedev har blivit en nagel i ögat på Alexander Zverev. Efter femte segern på sex möten den här säsongen är ryssen första spelare att bli klar för semifinal i tennisens ATP-slutspel i Turin.

Ryssen Daniil Medvedev är klar för semifinal i tennisens ATP-slutspel efter segern mot tysken Alexander Zverev.

Ryssen Daniil Medvedev är klar för semifinal i tennisens ATP-slutspel efter segern mot tysken Alexander Zverev.

Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Tennis2023-11-16 10:33

Koncept som vänner och fiender existerar inte på tennisplanen, sade Daniil Medvedev efter segern mot landsmannen Andrej Rubljov, gudfar till Medvedevs dotter, häromdagen.

Men att det skaver mellan Medvedev och tysken Alexander Zverev är känt, och den sistnämnde har bland annat kalla Medvedev för "en av de mest osportsliga spelarna i världen".

Därför sved kanske onsdagens förlust i två raka set, 6–7, 4–6, extra mycket. De två har nu mötts sex gånger i år och Zverev har bara gått vinnande ur striden en gång.

För Medvedev var det samtidigt precis vad som krävdes för att säkra en plats i ATP-slutspelets semifinaler. Medan Zverev hade blivit klar vid seger oaktat antal set, var ryssen tvungen att vinna i två raka.

Nu spelar det ingen roll hur det går i den avslutande gruppspelsmatchen mot spanjoren Carlos Alcaraz.

– Jag är klar för semi men man vill inte tappa rytmen och mot Carlos ... om vi dessutom spelar på kvällstid så vill man inte att det ska avgöras i tiebreak vid midnatt, säger Medvedev efter segern mot Zverev.

Alexander Zverev har fortfarande chansen att gå vidare. Han avslutar gruppspelet mot Andrej Rubljov – som förlorade sin andra raka match på onsdagen, mot Alcaraz.

Zverev och Alcaraz står på var sin seger och var sin förlust hittills. Tysken har dock ett knappt övertag genom totalt 3–2 i set, mot Alcaraz 2–3.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om