Medvedev vann – trots utbrottet

Rivaliteten startade i en match för snart fyra år sedan och känslorna var heta även i semifinalen i Australian Open i tennis. Daniil Medvedev lyckades dock samla ihop sig efter utbrottet och slå Stefanos Tsitsipas. –Ärligt talat brukar inte ilska hjälpa mig, säger ryssen.

Daniil Medvedevs utbrott på domaren förstörde inte hans segerchanser. Ryssen vann semifinalen i Australian Open.

Daniil Medvedevs utbrott på domaren förstörde inte hans segerchanser. Ryssen vann semifinalen i Australian Open.

Foto: Andy Brownbill/AP/TT

Tennis2022-01-28 13:39

Medvedev besegrade sin grekiske motståndare Tsitsipas med 3–1 i set. De tre första var väldigt jämna, men det fjärde vann Medvedev enkelt med 6–1.

– Från 5–4 i tredje set hittade jag momentum, något som gjorde att jag kunde komma åt hans serve. Då gick hans energi ner medan min gick upp, säger han i segerintervjun på banan.

Efter att spelarna vunnit varsitt set fick Medvedev ett vredesutbrott på domaren då han ventilerade sin ilska över att domaren tillät Tsitsipas pappa coacha sonen från läktarplats.

– Ärligt talat brukar inte ilska hjälpa mig. Många gånger förlorar man på grund av det. Men direkt efteråt tänkte jag att det var ett stort misstag, jag förlorade energi. Så jag tänkte att jag var tvungen att fokusera om, det är ju en ganska viktig match. Jag gjorde mitt bästa och är glad att det funkade, säger Medvedev.

Gammal rivalitet

Rivaliteten mellan 25-årige Medvedev och 23-årige Tsitsipas började under en match i Miami Open för nästan fyra år sedan. Då ilsknade Medvedev till efter Tsitsipas långa toalettbesök och att greken inte bad om ursäkt vid en vunnen nätboll. Efter matchen, som Medvedev vann, hamnade de i en så pass het diskussion att domaren fick ingripa.

De har mötts flera gånger sedan dess och Medvedev har bäst statistik från mötena. I fjol vann Medvedev semifinalen i Australian Open medan Tsitsipas fick revansch i Franska mästerskapens kvartsfinal.

Nytt möte med titeljägare

Medvedev förlorade finalen i Australian Open i fjol mot Novak Djokovic. Han fick sedan revansch på serben i US Open då han tog sin allra första grand slam-titel och nekade Djokovic en historisk 21:a grand slam-titel.

Nu möter han Rafael Nadal i finalen på söndag – spanjoren som även han har 20 grand slam-titlar och vill bli den förste mannen att nå 21.

– Jag får möta en av de största och det är kul att igen få möta någon som kan ta en 21:a grand slam. Jag ska göra mitt bästa för att vinna matchen, säger Medvedev.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!