Murray om hånen mot Osaka: "Del av sporten"

Andy Murray känner med Naomi Osaka, efter att den tidigare världsettan utsatts för häcklingar från läktaren i Indian Wells. Samtidigt är det något som alla tennisspelare måste hantera, säger skotten. –Det har alltid varit en del av sporten.

Andy Murray. Arkivbild.

Andy Murray. Arkivbild.

Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Tennis2022-03-14 13:58

Naomi Osaka var märkbart upprörd efter förlusten mot ryskan Veronika Kudermetova i Indian Wells WTA-turnering häromdagen. Under matchen försökte japanskan, utan att få gehör, få domaren att vidta åtgärder mot personer på läktaren som riktade förolämpningar mot henne.

Kommentarerna tog enligt Osaka extra hårt eftersom hon påmindes om hur systrarna Serena och Venus Williams hånats av publiken under samma turnering 2001.

En tennisspelares vardag

– Det störde mig egentligen inte. Men så kom jag att tänka på Venus och Serena. Den videon borde alla se, sade Osaka och brast i gråt innan hon lämnade arenan.

Skotten Andy Murray, också utslagen i första omgången i Indian Wells, sympatiserar med Naomi Osaka. Men att förhålla sig till otrevliga åskådare är en del av en tennisspelares vardag, säger han.

– Självklart känner jag med Naomi, det var uppenbart något som gjorde henne väldigt upprörd. Men det är samtidigt något som alltid varit en del av sporten. Så man måste vara förberedd på det på något sätt, och kunna tolerera det eftersom det händer för jämnan inom alla idrotter, säger Murray till eurosport.com.

Värre i fotboll

Vissa bortamatcher i landslagsturneringen Davis Cup kan bjuda på särskilt jobbiga inramningar, säger Murray. Men han tycker ändå att det verkar vara ännu värre i sporter som fotboll.

– Jag vet att det sker inom tennisen, men det är ändå inte så vanligt. Men om jag ser en fotbollsmatch och en spelare ska ta ett inkast eller slå en hörna samtidigt som publiken häver ur sig förolämpningar mot spelaren så tänker jag alltid: Hur är det tillåtet? Man kan inte bete sig så. Om man hade betett sig så på gatan eller på en arbetsplats så hade det aldrig tolererats, säger Murray.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!