Murrays vändning i grand slam-comeback

0–2-underläge i set och matchboll emot sig i sin första grand slam-match i singel på över ett och ett halvt år. Då vände Andy Murray maratonmötet med Yoshihito Nishioka och tog sig vidare till den andra omgången i US Open-tennisen efter över fyra och en halv timmes spel.

Andy Murray vann i sin grand slam-comeback.

Andy Murray vann i sin grand slam-comeback.

Foto: Seth Wenig/AP/TT

Tennis2020-09-01 23:15

Andy Murray, tidigare världsetta och US Open-mästare 2012, hade inte spelat en singelmatch i en grand slam-turnering sedan han tvingades avbryta sin match i den första omgången i Australian Open i januari 2019.

Då hade han allvarliga höftproblem och fruktade, med tårar i ögonen, att karriären var över. Men ett år och knappt åtta månader senare var han tillbaka i de största sammanhangen, i den första rundan av US Open i New York.

Nu 115-rankade Murray ställdes mot 49-rankade Yoshihito Nishioka, Japan, och hamnade omgående i ett 0–2-underläge i set efter 4–6, 4–6. Utan att ha kommit upp i någon högre nivå i sitt spel.

Men trots fotproblem och matchboll emot sig lyckades 33-årige Murray ta sig tillbaka in i matchen mot den åtta år yngre Nishioka. Murray vann både tredje och fjärde set i tiebreak och tog matchen till ett femte set på ett publiktomt Arthur Ashe Stadium i coronapandemin.

Murray och Nishioka följdes åt i det avgörande setet innan skotten bröt japanens serve fram till 6–4 och vann matchen efter fyra timmar och 39 minuters spel.

– Jag är trött. Mina tår gör mest ont, sade Andy Murray i segerintervjun efter matchen.

– Det är en nödsituationen just. Min kropp gör ont. Jag ska återhämta mig så gott jag kan.

I andra omgången ställs Murray mot antingen 15-seedade Félix Auger-Aliassime, Kanada, eller Thiago Monteiro, Brasilien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!