Nadal ett steg närmare historisk titel

Rafael Nadal är klar för kvartsfinal i Australian Open för 13:e gången i karriären. Världstvåan besegrade italienaren Fabio Fognini med 6–3, 6–4, 6–2 och har fortfarande inte förlorat ett set i turneringen.

Rafael Nadal slog Fabio Fognini i tre raka set i den fjärde rundan av Australian Open.

Rafael Nadal slog Fabio Fognini i tre raka set i den fjärde rundan av Australian Open.

Foto: Andy Brownbill/AP/TT

Tennis2021-02-15 11:01

Den spanske tennisstjärnan har bara vunnit grand slam-turneringen i Melbourne en gång tidigare, 2009. Men sett till Nadals spel hittills i årets upplaga kan det snart vara dags igen.

Vinner han Australian Open blir han dessutom den förste herrspelaren genom tiderna att ta hem 21 grand slam-titlar (även schweizaren Roger Federer har 20 titlar).

43:e kvartsfinalen

Italienaren Fabio Fognini, rankad 17:e i världen, gjorde vad han kunde, men var till slut chanslös i den fjärde rundan. Rafael Nadal vann i tre raka (6–3, 6–4, 6–2) och har efter de fyra inledande omgångarna fortfarande inte tappat ett set.

I kvartsfinalen ställs han mot Stefanos Tsitsipas. Greken – som besegrade svenske Mikael Ymer i raka set tidigare i turneringen – fick en enkel resa till kvartsfinal då Matteo Berrettini tvingades lämna återbud några timmar före matchen på grund av en sträckning i en magmuskel.

För Nadal är det 43:e gången i karriären som han når kvartsfinal i en grand slam-turnering.

Historisk rysk framgång

Ett annat intressant kvartsfinalmöte blir det helryska på herrsidan mellan världsfyran Daniil Medvedev och världsåttan Andrej Rubljov.

Medvedev slog amerikanen Mackenzie McDonald från USA med 3–0 i set och drabbningen var över på strax under 90 minuter.

Ännu snabbare gick det för Rubljov som vann de två första seten mot Casper Ruud, innan en smärtande magmuskel tvingade norrmannen att ge upp.

– Det skapade problem för mig i serven och det gjorde för ont. Det såg nog alla, säger Ruud till nyhetsbyrån NTB.

Eftersom kvalspelaren Aslan Karatsev är klar för kvartsfinal sedan tidigare (mot Grigor Dimitrov, Bulgarien) innebär det att det för första gången i modern tid är tre ryssar bland de åtta främsta i Australian Open.

I den sista kvartsfinalen ställs Novak Djokovic mot Alexander Zverev.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!