Nadal fortsatt ostoppbar i Melbourne

Rafael Nadal tappade sitt första set i Australian Open. Men det stoppade inte honom från att besegra ryssen Karen Chatjanov med 3–1 i set (6–4, 6–2, 3–6, 6–1) i tredje omgången.

Rafael Nadal har sett stark ut i Australian Open än så länge.

Rafael Nadal har sett stark ut i Australian Open än så länge.

Foto: Hamish Blair/AP/TT

Tennis2022-01-21 14:58

Jakten på en historisk 21:a grand slam-titel har fått en smakstart för Rafael Nadal. Den 35-årige veteranen har varit relativt ohotad i samtliga matcher så här långt och han är klar för åttondelsfinal i Melbourne.

Mot ryssen Karen Chatjanov, rankad 30:e i världen, förlorade han dock ett set för första gången i turneringen.

Chatjanov reducerade till 1–2 mot spanjoren, men Nadal kvävde hoppet om en comeback direkt och säkrade segern genom att vinna fjärde set med övertygande 6–1.

Den femterankade stjärnan möter segraren mellan fransmannen Adrian Mannarino och ryssen Aslan Karatsev i nästa match.

Nadal står i nuläget på 20 grand slam-titlar – lika många som Roger Federer och Novak Djokovic. Men med konkurrenterna ur vägen har han en god möjlighet att kliva upp ensam på 21 segrar.

Han har dock bara lyckats vinna turneringen i Australien vid ett tillfälle, och det var 13 år sedan.

Världssjuan Matteo Berrettini höll undan mot Nadals 18-årige landsman Carlos Alcaraz, rankad 31, och vann med 3–2 i set (6–2, 7–6, 6–4, 6–2, 7–6).

Supertalangen lyckades hämta upp ett 0–2-underläge och tvingade fram ett femte set. Väl där höll båda spelarna sin serve, men i tiebreak var italienaren Berrettini snäppet starkare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!