Nadal saknar Djokovic i US Open-startfältet

Den spanske tennisstjärnan Rafael Nadal tycker att det är synd att hans serbiske konkurrent, Novak Djokovic, inte kan delta i årets upplaga av US Open.

Rafael Nadal tycker det är synd att konkurrenten Novak Djokovic missar US Open. Arkivbild.

Rafael Nadal tycker det är synd att konkurrenten Novak Djokovic missar US Open. Arkivbild.

Foto: Julie Jacobson/AP/TT

Tennis2022-08-28 12:49

– Ur min personliga synvinkel är det väldigt tråkiga nyheter. Det är alltid synd när de bästa spelarna i världen inte kan spela en turnering på grund av skador eller av andra anledningar, säger Nadal.

Djokovic har bekräftat att han missar US Open, eftersom han inte har vaccinerat sig mot covid-19, vilket krävs för att beviljas inträde i USA i nuläget.

US Open-arrangören har tidigare sagt att man inte kommer att trotsa de amerikanska myndigheternas linje om inresevägran för ovaccinerade utlänningar. Ändå uppges Djokovic ha hoppats på ett undantag.

– Det är tufft för fansen, tufft för turneringen. Enligt mig är det tufft för spelarna också, för vi vill ha bästa möjliga startfält, säger Nadal.

Den serbiske tennisstjärnan har varit stenhård när det gäller att inte ta covid-19-vaccinet. Det innebar att han tidigare i år sparkades ut från årets Australian Open, och tvingades resa från landet.

– Novak är utan tvekan en av de viktigaste spelarna de senaste 20 åren, i sportens historia. Jag tycker synd om honom att han inte kan åka hit, säger Nadal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!