Nadal slog Medvedev igen – klar för final

Rafael Nadal är klar för final i ATP-turneringen i Acapulco efter att ha slagit Daniil Medvedev med 6–3, 6–3.

Rafael Nadal är klar för final i Acapulco efter att ha slagit den blivande världsettan Daniil Medvedev, spanjorens fjortonde raka seger för året.

Rafael Nadal är klar för final i Acapulco efter att ha slagit den blivande världsettan Daniil Medvedev, spanjorens fjortonde raka seger för året.

Foto: Eduardo Verdugo

Tennis2022-02-26 09:13

Medvedev misslyckades därmed med att ta revansch efter den hårda finalförlusten i Australian Open i januari, där den 35-årige spanjoren stod för en makalös vändning och vann i fem set efter att ha förlorat de två första. Vinsten innebar hans 21:a grand slam-titel, ett nytt historiskt rekord på herrsidan.

Drabbningen i Mexiko var dock tuffare än vad siffrorna ger vid handen

Efter att ha brutit ryssen tidigt i andra set stötte Nadal på problem i det fjärde gemet, där han tvingades rädda fyra breakbollar.

I sjätte gemet pressade Medvedev på nytt, men lyckades i slutändan inte få med sig någon av sina totalt sju breakchanser.

– Det andra setet var väldigt känslosamt, säger Nadal.

– Daniil spelade väldigt aggressivt, stoppbollar, vinnare. Det var ett väldigt svårt set.

Trots en ledning med 40-0 förlorade Medevev matchen i eget gem när han servade för att hålla sig kvar i matchen vid ställningen 5-3. Det finns dock skäl till glädje för 26-åringen – på måndag tar han nämligen över förstaplatsen från Novak Djokovic efter serbens förlust i Dubai i går.

Nadal ställs i finalen i Acapulco mot britten Cameron Norrie, som enkelt vann sin semifinal mot världsfyran Stefanos Tsitsipas, 6–4, 6–4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!