Nadal vann – tog hem årets tredje titel

Rafael Nadal tog hem ATP-turneringen i Acapulco efter att ha slagit britten Cameron Norrie med siffrorna 6–4, 6–4. Segern innebär att den 35-årige spanjoren är fortsatt obesegrad i år.

Rafael Nadal vann årets tredje titel i ATP-turneringen i Acapulco.

Rafael Nadal vann årets tredje titel i ATP-turneringen i Acapulco.

Foto: Eduardo Verdugo/AP/TT

Tennis2022-02-27 07:22

Rafael Nadal har fått en minst sagt bra start på 2022. I slutet av januari blev han historisk när han lyfte sin 21:a grand slam-buckla efter att ha slagit Daniil Medvedev i Australian Open-finalen, en bragdartad insats som föregicks av att han han vann den förberedande turneringen Melbourne summerset.

Tidigt på söndagsmorgonen svensk tid var det så dags för årets tredje titel – den 91:a i karriären – när Nadal slog tolfterankade Cameron Norrie i två raka set i Mexico Open i Acapulco.

Norrie lyckades förvisso sätta press på Nadal i matchens slutskede när han bröt serven i andra setets åttonde gem. Nadal hade dock ytterligare ett break till godo och kunde enkelt serva hem segern på andra försöket.

– Cameron är en väldigt gedigen spelare, en knepig motståndare, säger Nadal efter matchen.

– Jag var med om en del väldigt tuffa ögonblick i matchen.

Tennislegendaren har nu vunnit samtliga av de 15 matcher han spelat hittills i år, den bästa säsongsstarten någonsin för Rafael Nadal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om