Nilsson: "Det blir mer på elitnivå nu"

Efter en mycket imponerande förra säsong laddar Vimmerby Tennisklubb nu för spel i en högre division, nämligen division ett, som är den näst högsta serien i Sverige. "Ett ganska stort steg", säger Johan Nilsson.

Johan Nilsson laddar för en säsong i divison ett med sitt Vimmerby.

Johan Nilsson laddar för en säsong i divison ett med sitt Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Tennis2019-11-06 10:48

Division ett-serien drar igång till helgen och VTK kommer att få möta tufft motstånd.
– Det ska bli kul. Vi räknar med tuffa matcher eftersom det är ett ganska stort steg, det blir mer på elitnivå nu. Alla lag vi möter är bättre än de lag vi mött innan, säger VTK:s Johan Nilsson. 

På lördag åker VTK till Tabergsdalen utanför Jönköping och ställs mot Tabergsdalen på lördagen och Fair Play 2 (från Malmö) på söndagen. 
– Vi har försökt träna på så mycket som möjligt men har haft lite skador som varit störande. Men vi hoppas att alla är hela och friska nu, säger Nilsson, som själv dragits med en skada:
– Min form är lite oklar. Jag har inte kunnat spela så mycket på sistone eftersom jag haft problem med en häl så jag har tagit det lite lugnt nu. Men det borde vara okej till premiären.

Nilsson berättar att VTK:s målsättning den här säsongen blir att försöka hålla sig kvar.
– Det är det vi satsar på. Fair Plays förstalag är ju bäst i Sverige och de har många spelare att välja på. Lund åkte ner från Elitserien och Tabergsdalen känner vi också till. 

Eric Lindström, Anton Karlsson, Oliver Nilsson och Johan Nilsson är VTK-laget som ska spela de första matcherna. Johan Wennerholm kommer att spela för VTK den här säsongen men missar de två första matcherna. Matcherna spelas i fyra singelmatcher och två dubbelmatcher.

Lagen i div. 1

Vimmerby
Båstad
Varberg
Fair Play
Tabergsdalen
ATL Lund
Påvelund
Ullevi

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!