Nu har Ellen gjort sitt i Vimmerby – blir tränare i WTK

Ellen Larsson är uppvuxen i Vimmerby och tennishallen där. Nu byter hon klubb och blir tränare för Westerviks TK. "Jag är ödmjuk inför uppgiften", säger hon.

Ellen Larsson börjar som tränare i Westerviks Tennisklubb den 21 augusti.

Ellen Larsson börjar som tränare i Westerviks Tennisklubb den 21 augusti.

Foto: Malin Belfrage

Tennis2021-05-21 14:53

Ellen började spela tennis i Vimmerby TK när hon var åtta år. Under barndomen var hon en talang som gick på tennisgymnasiet i Vetlanda och spelade division 1-tennis i Jönköping. Hon spenderade även mycket tid i Västervik och på Ostkustens Pärla på somrarna. 

– Jag minns att jag spelade jämna matcher mot WTK:s Albiona Dobraj som är lika gammal som mig, berättar snart 21-åriga Ellen som blev tränare i sin hemmaklubb förra hösten.

I november flyttade hon till sin pojkvän i Västervik och har pendlat till träningarna sen dess.

– När jag såg att det låg en tjänst ute som WTK-tränare sökte jag den. Jag ville testa något nytt och spännande, men också slippa pendla.

undefined
Ellen spelar själv tennis fortfarande men kommer att fokusera mest på tränarbiten framöver.

Att hon endast har varit tränare i knappt ett år ser hon inte som någon nackdel.

– Det var tryggt att ta första steget som tränare i Vimmerby TK där alla vet vem jag är. Trots den korta tiden känner jag mig redo för den här utmaningen. Jag är villig att lära mig mer, jag vill gå alla utbildningar och hela tiden bli bättre.

Vilka grupper kommer du att vara tränare för?

– Jag vet inte exakt än eftersom det här är helt nytt och jag inte börjar förrän den 21 augusti. Men jag antar att jag ska träna alla åldrar.

Hur är du som tränare?

– Då jag har spelat själv har jag en del erfarenhet därifrån. Sen är jag väldigt glad, positiv och energisk. Jag är ödmjuk inför uppgiften och ser fram emot det, säger Ellen Larsson.

undefined
Ellen Larsson började karriären i Vimmerby TK och har även varit tränare där. Men i augusti och framåt är det Westerviks TK som gäller.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!