Den 2 november publicerade Peng Shuai, tidigare världsetta i dubbel, ett inlägg på sociala medier-plattformen Weibo där hon anklagade en toppolitiker för att ha tvingat henne till sex.
Både inlägget och hennes användarkonto raderades kort därefter, och sedan tog det 19 dagar innan någon hörde något från henne.
I söndags meddelade hon i ett videosamtal med Internationella olympiska kommittén IOK:s ordförande Thomas Bach att hon mådde bra. Samma dag visade bilder från Peking att hon satt i publiken vid en tennisturnering.
Dessutom publicerade ett statligt styrt mediebolag en påstådd skärmbild av ett mejl som Peng skickat där hon hävdade att anklagelserna mot Kina "inte stämmer" och att "allt är bra" med henne.
Men EU kräver mer öppenhet från Kina om situationen.
"Vi har sett Peng Shuais påstådda uttalande och bilderna på hennes offentliga framträdande. Men rapporterna om både påstådda övergrepp och faktumet att hon inte sågs till på två veckor är fortsatt oroande", säger Nabila Massrali, talesperson för EU, i ett uttalande.
"Vi kan inte kommentera något om anklagelserna i sig, men vi uppmanar till en fullständig och transparent utredning".
Sedan tidigare har tennisorganisationen WTA och Amnesty International uttryckt fortsatt oro trots videosamtalet med IOK. Dessutom har FN, USA och Storbritannien efterfrågat ytterligare bevis från Kina.
"Vi uppmanar fortfarande den kinesiska regeringen att ge oberoende och verifierbara bevis på hur hon mår och var hon befinner sig", säger Nabila Massrali.
Den kinesiska regeringen har i sin tur varit kritiska mot att händelsen har förstorats.
– Vissa borde sluta att medvetet och illvilligt utnyttja det för att göra det till en politisk fråga, sade Zhao Lijian, talesman för utrikesdepartementet.