Filmerna har lagts ut av Hu Xijin, redaktör vid Global Times, som ges ut av statliga Folkets Dagblad. I en av videorna syns den 35-åriga tidigare dubbelmästaren gå in på en restaurang i Peking, bärandes munskydd.
I ett andra videoklipp ses hon prata utan mask vid restaurangbordet, enligt inlägget pratar hon med sin tränare och vänner. Den tv-anställda Shen Shiwei har också via Twitter lagt ut bilder på Peng, som sägs vara tagna på fredagen och publicerade på hennes WeChat-konto.
Under natten mot söndagen lade Hu Xijin ut ytterligare ett klipp, där Peng Shuai sägs delta vid invigningen av en ungdomstennisturnering i Peking. Det ser ut att vara få personer på läktarna vid tillställningen.
– Jag tror att det delvis är den kinesiska staten som försöker att försäkra världen, och sina kritiker, om att hon mår bra i ljuset av att Peking ska hålla vinter-OS nästa år. Man vill värna bilden av ett säkert och välkomnande land för fans och tävlande, säger Jennifer Hsu, Kinaforskare vid tankesmedjan Lowy Institute, till TT.
"Kunde inte sluta gråta"
Peng har inte setts i offentligheten sedan hon den 2 november anklagade tidigare vice premiärministern Zhang Gaoli, som nu är i 70-årsåldern, för att ha tvingat henne att ha sex. Enligt ett inlägg hon gjorde på kinesiska sociala medier-plattformen Weibo ska det bland annat ha skett i samband med att hon besökte hans hem för att spela tennis.
"Den eftermiddagen gav jag inte mitt samtycke och jag kunde inte sluta gråta", skrev hon, enligt SBS.
Inlägget togs snabbt bort, och även diskussioner i ämnet har censurerats. Peng är inte den första högprofilerade personen att försvinna i Kina. Alibabagrundaren Jack Ma försvann förra året sedan han kritiserat regler. Den populära skådespelaren Zhao Wei raderades i år bort från det kinesiska internet.
– Kinas internetinfrastruktur censurerar alla diskussioner eller ämnen som har med vissa högprofilerade personer och ämnen att göra, oavsett om det rör Peng Shuai eller (Alibabagrundaren) Jack Ma, eller nyligen (Vicky) Zhao Wei.
Hon säger att man bör betrakta bilderna och klippen med ett kritiskt sinne, och ha i bakhuvudet att personer som har uttryckt kritik mot Kina senare har tvingats göra diverse uttalanden.
– Vi måste fråga oss om hon och andra tvingats till det här för att visa upp en bild av normalitet. Jag tror att det är staten som vill kontrollera bilden, men det positiva är att ju mer kommunistpartiet gör det, ju mer kommer den internationella publiken att ifrågasätta autenticiteten, ärligheten och till syvende och sist tennisstjärnans säkerhet, säger Hsu.
Glad – men orolig
Pengs försvinnande har lett till stor oro i tennisvärlden, där chefen för damtennisorganet WTA, Steve Simon, nyligen hotade med att inte längre ordna några turneringar i Kina.
Simon säger i ett uttalande, som gjordes efter att de första två klippen hade lagts ut, att han är glad över att se de nya filmerna.
"Även om det är positivt att se henne, så är det fortsatt oklart om hon är fri och kan fatta beslut och agera på egen hand, utan tvång eller yttre påverkan", skriver han, och tillägger att videon i sig inte är tillräcklig.
Han säger att han är fortsatt orolig över hennes välbefinnande och säkerhet och att anklagelserna om sexuella övergrepp inte kan sopas under mattan.
"Jag har varit tydlig med vad som behöver hända och vårt förhållande med Kina är vid ett vägskäl".
Höjda röster
Förutom i idrottsvärlden har fallet Peng även rört sig upp på hög diplomatisk nivå och från flera håll väcks krav på bevis på att hon mår bra, liksom att de anklagelser hon lagt fram utreds. En som uppmanar till det är Liz Throssell, talesperson på FN:s människorättskontor.
Brittiska utrikesdepartementet uppmanar också Kina att visa upp verifierbara bevis.
"Vi är extremt oroliga över det misstänkta försvinnandet av Peng Shuai", säger departementet, som tidigare har kritiserats för sin tystnad i fallet.
Vita husets pressekreterare Jen Psaki säger att man är djupt oroad över Pengs påstådda försvinnande, och kräver bevis på att hon mår bra.
Jennifer Hsu tror att frågan om Peng har lett till en ökad medvetenhet bland sportintresserade om vad som sker i Kina, vilket kan leda till tryck på exempelvis sponsorer till OS.
– Jag tror att det här kan bli vändpunkten för IOK:s godkännande av rätten att anordna spel. Att det blir viktigare att tänka på den djupare politiska situationen i ett land, som inte är transparent kring problem kring mänskliga rättigheter och civilsamhället.