Olsson vidare efter fix med rullstolen

Tennisspelaren Stefan Olsson är klar för tredje omgången i rullstolstennisen i Paralympics i Tokyo efter seger mot Daisuke Arai, Japan, med 6-0, 6-2. Helt nöjd med sin insats var dock inte svensken.

Stefan Olsson, bilden från Paralympics i Rio de Janeiro 2016 .

Stefan Olsson, bilden från Paralympics i Rio de Janeiro 2016 .

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Tennis2021-08-29 11:46

– Det känns jätteskönt att vara vidare men det var en konstig match. Jättekonstig match. När han väl började spela i andra var jag inte riktigt beredd på det. Nästan lite förbannad är jag. Jag gör bort mig i vissa lägen, säger Stefan Olsson till SVT Sport.

Viss dramatik uppstod även före matchen, när Olsson fick problem med sin rullstol.

– Vi var inne och tränade i dag och jag hade dragit åt alla skruvar som jag ska. Men det är lite kallare där inne så när jag väl kom ut så gick framhjulet emot axeln och då blir det som en broms. Och det var inte så kul, berättar han.

Stefan Olsson lyckades dock reda upp situationen i tid.

– Jag är van vid att mecka.

Motståndet lär bli tuffare i nästa omgång, på måndag.

"Förmodligen får jag möta nederländaren Tom Egberink och han är rankad åtta. Så nu blir jag underdog", säger Stefan Olsson, rankad som nummer tio i världen, i ett pressmeddelande.

Svensken har dock ett fint facit från tidigare matcher mot Egberink, tolv vinster på 14 möten.

Den 34-årige veteranen Olsson fick hedersuppdraget att vara fanbärare tillsammans med kanotisten Helene Ripa under invigningen. I Paralympics i London 2012 bärgade han guldet i dubbel tillsammans med Peter Wikström. Fyra år tidigare, i Peking, tog duon silver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!