Osaka tog fjärde grand slam-titeln

Naomi Osaka är obesegrad i grand slam-finaler i tennis. Japanskan tog sin fjärde titel när hon vann finalen i Australian Open över Jennifer Brady med 6–4, 6–3.

Naomi Osaka slog Jennifer Brady i finalen i Australian Open.

Naomi Osaka slog Jennifer Brady i finalen i Australian Open.

Foto: Andy Brownbill

Tennis2021-02-20 11:05

23-åringen vann i Melbourne även 2019 och i US Open 2018 och 2020. Osaka kan med rätta kalla sig hardcourtdrottning. Hon har däremot inte lyckats lika bra på grus i Franska mästerskapen och på gräs i Wimbledon.

Finalisterna inledde matchen skakigt med många egna misstag som gjorde att de kunde följas åt till 4–4. Därefter tog Osaka över och vann sex raka game. Den 22-rankade Brady bröt Osakas serve till 2–4, men närmare än så kom hon aldrig att hämta in underläget.

Osaka och Brady möttes i US Open-semifinal i höstas som Osaka vann, men det blev en tuff uppgörelse över tre set.

– Det var sannolikt en av de allra bästa matcherna jag spelat i mitt liv och jag minns den så väl eftersom den var så tuff, sade Osaka inför finalen och i segertalet i Melbourne tillade hon:

– Jag sa i US Open att hon kan bli ett problem, och jag fick rätt.

I årets Australian Open har Osaka endast förlorat ett enda set, i åttondelsfinalen mot spanjorskan Garbine Muguruza. I semifinalen skåpade hon ut den förra världsettan Serena Williams med 6–3, 6–4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!