Ovaccinerad Djokovic får spela Franska mästerskapen

Storstjärnan Novak Djokovic ser ut att få göra en stortävling då arrangörerna av Franska mästerskapen meddelar att han kommer få spela ovaccinerad, så länge coronasituationen är stabil i Frankrike.

Den serbiske storstjärnan Novak Djokovic ser ut att få chansen att försvara sin titel i Franska mästerskapen den 22 maj. Arkivbild.

Den serbiske storstjärnan Novak Djokovic ser ut att få chansen att försvara sin titel i Franska mästerskapen den 22 maj. Arkivbild.

Foto: Ebrahim Noroozi /AP/TT

Tennis2022-03-16 15:04

Novak Djokovic har varit rubrikernas man sedan han vägrat vaccinera sig mot covid-19 och därefter stoppats från att försvara sin titel i Australiska öppna i januari. Han missade också den pågående turneringen i Indian Wells i Kalifornien av samma skäl.

Nu tycks dock serben ges en möjlighet att göra ett titelförsvar i Franska mästerskapen i maj.

Arrangörer har aviserat att Djokovic kommer att få spela, trots att han är ovaccinerad, så länge smittspridningen av coronaviruset i Frankrike inte förvärras.

Frankrike har i veckan lyft restriktioner som krav på ansiktsmask och tillåter åter ovaccinerade personer på restauranger och större evenemang.

– I detta skede finns det ingenting som hindrar Djokovic från att återvända till banan, säger Amelie Mauresmo, direktör för Franska mästerskapen, på en presskonferens.

Novak Djokovic har tidigare hävdat att han är villig att missa kommande grand slam-turneringar som kräver vaccination.

Den 34-årige serben har vunnit Franska mästerskapen två gånger och står på 20 majors totalt, en bakom Rafael Nadal efter spanjorens seger i årets Australiska öppna.

Även ryska spelare, exempelvis världsettan Daniil Medvedev, är välkommen till Paris, men som neutrala utövare på grund av den pågående ryska invasionen av Ukraina. Detsamma gäller spelare från Belarus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!