Per Lager slutar efter 25 år

Efter 25 år slutar Per Lager som klubbchef i Westerviks Tennisklubb. Ny på posten blir Anders Lindström. – Anders var en av mina första elever här i Västervik, säger Per Lager.

Tränarbyte. Anders Lindström (till höger) tar över rollen som tennistränare för Westerviks Tennisklubb efter avgående Per Lager. Foto: Mikael Kindman

Tränarbyte. Anders Lindström (till höger) tar över rollen som tennistränare för Westerviks Tennisklubb efter avgående Per Lager. Foto: Mikael Kindman

Foto:

Tennis2016-11-21 13:00

1991, två år efter att tennishallen i Västervik byggdes, så tillrädde Per Lager som tränare i WTK. Han hade dessförinnan gjort 15 år som tränare i Stockholmsklubben Näsbyparks TK.

– Efter 40 år som tennistränare känner jag att jag kan gå i pension med gott samvete, jag har gjort mitt.

– Nu ska jag ägna tiden åt mitt eget tennisspelande, spela golf, fiska, resa – och bara slappa och ta det lugnt, säger Lager.

En av de första eleverna

Den siste januari 2017 går han i pension, men WTK har redan efterträdaren på plats; Västerviks–killen Anders Lindström.

– Det är roligt att en kille fostrad i klubben tar över. Anders, då åtta år, var faktiskt en av mina allra första elever här i Västervik, säger Per Lager.

Och det är en numera mycket meriterad kille som tar över. Anders Lindström var under ett antal år med på världsrankingen i dubbel, men han riktade ganska tidigt in sig på en tränarkarriär.

Han har varit Davis Cup–kapten för Bahrain och landslagstränare för både Norge och Qatar.

– Jag ska försöka att förvalta arvet efter Per, men jag har också samlat på mig lite egna idéer under mina år ute i världen, säger han.

– Jag hoppas vi kan få ihop en stor bas med ungar som spelar tennis. Lekfullheten är viktig, liksom professionaliteten att alltid göra sitt bästa.

Faktum är att Anders Lindström i somras hoppade på jobbet som klubbchef i Oskarshamns TK, men när WTK hörde av sig tre månader senare så var valet enkelt.

– Det ska bli jätteroligt att jobba för klubben i min hemstad, jag ser verkligen fram emot det här, avslutar Anders Lindström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!