Peterson möter estniska – Raducanu utslagen

Oseedade Rebecca Peterson ställs mot andraseedade Anett Kontaveit i semifinalen i WTA-turneringen i Cluj-Napoca, Rumänien. Det blir däremot ingen eventuell final mot stjärnskottet Emma Raducanu som har slagits ut.

Rebecca Peterson är i semifinal i Rumänien. Arkivbild.

Rebecca Peterson är i semifinal i Rumänien. Arkivbild.

Foto: Frank Franklin II/AP/TT

Tennis2021-10-29 15:16

99-rankade Rebecca Peterson spelade en av turneringens första kvartsfinalmatcher under fredagen och besegrade 127-rankade ukrainskan Lesia Tsurenko med 2–1 i set.

Oseedade Peterson, som har imponerat under turneringen, vann det första setet med 6–2. Hon hade en 3–1-ledning även i det andra, men tappade till 3–6. I tredje set var det dock full kontroll igen och Peterson avgjorde matchen med en ny setseger, 6–3.

I semifinal väntar andraseedade estniskan Anett Kontaveit, rankad 14 i världen. Kontaveit besegrade å sin sida åttondeseedade ukrainskan Anhelina Kalinina i raka set, siffrorna 6–3, 6–1.

I fredagens två sena kvartsfinaler vann först förstaseedade hemmafavoriten Simona Halep i raka set, 6–1, 6–1, mot Jaqueline Cristian i det helrumänska mötet.

Därefter slogs 18-åriga stjärnskottet och US Open-mästaren Emma Raducanu ut av Marta Kostyuk. Den sjätteseedade ukrainskan vann också i raka set, 6–2, 6–1, och var överlägsen den tredjeseedade brittiskan som har en rumänsk pappa.

Halep och Kostyuk ställs därmed mot varandra i lördagens andra semifinal i Cluj-Napoca.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!