Peterson satsar vidare mot Paris 2024

Två matcher. Sedan var OS över för Rebecca Peterson. Svenskan var chanslös i andra omgången av tennisturneringen mot Jelena Rybakina, Kazakstan. Men satsningen går vidare mot OS i Paris 2024. –Det kommer att vara mitt mål, säger Peterson.

Rebecca Peterson.

Rebecca Peterson.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Tennis2021-07-26 05:25

Det tog drygt en timme i stekande värme vid tennisanläggningen i Tokyo. Sedan stod Rybakina som segrare med setsiffrorna, 6–2, 6–3.

– Jag är besviken. Det hade varit konstigt om man stod här och log, säger Rebecca Peterson i mixade zonen efteråt.

Då kom avgörandet

På förhand var det knappast något överraskande resultat. Peterson är rankad 59:a i världen, 22-åriga Rybakina kom till OS med bland annat en kvartsfinal i Franska mästerskapen och åttondelsfinal i Wimbledon tidigare under säsongen.

Avgörandet kom när Rybakina ledde med 4–3 i andra set. Då tappade Peterson återigen sin serve. Rybakina kunde kort därefter serva hem matchen.

– Jag hade små chanser som jag behövde ta vara på. Hon är den typen av spelare som kan spela otroligt bra men sedan kan det komma några missar och då gäller det att vara med på de gemen och vara otroligt solid och aggressiv, och det kände jag inte riktigt att jag var, säger Peterson.

Hon berömmer Rybakinas insats.

– Hon servade otroligt bra och satte press med en gång så jag kände att det var svårt att komma in matchen.

Satsar mot Frankrike

Enligt pappa Mart Peterson påverkade den ryggskada som Rebecca Peterson ådrog sig i samband med turneringen i Båstad.

– Hon vinner inte många poäng i sin serve. Hon har haft problem med ryggen i två veckor och inte kunnat serva speciellt mycket de senaste två veckorna. Serven blev lite för svag.

Och Peterson håller med men säger samtidigt att den tidigare skadan inte var betungande.

– I dag servade jag definitivt inte bra. Jag hade behövt sätta mycket fler förstaservar för blir det för många andraservar hamnar man i underläge direkt. Men det hade inget med ryggen att göra.

För Peterson väntar närmast den amerikanska hardcourtsäsongen med årets sista grand slam-turnering, US Open i New York, med start i slutet av augusti, som höjdpunkt.

Samtidigt ger hon beskedet att hon satsar mot OS i Paris om tre år.

– Ja, det gör jag. Och för mig gäller det att vara fokuserad och utvecklas vecka för vecka. Jag vill verkligen göra bättre ifrån mig i de här större tävlingarna, så det kommer att vara mitt mål, summerar Rebecca Peterson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!