Peterson utslagen: "Jag måste bli bättre"

Franska mästerskapen är över för Rebecca Peterson, 25. Den svenska tennisspelaren hade inget att sätta emot regerande mästaren Iga Swiatek, 20 som dominerade från start och vann med 6–1, 6–1. –Jag måste bli bättre helt enkelt, säger Peterson.

Rebecca Peterson. Arkivbild.

Tennis2021-06-03 20:59

Det var inte det lättaste motståndet som stod på andra sidan nätet i Paris.

Swiatek, rankad nia i världen, vann förra årets upplaga av Franska mästerskapen, och strax innan årets turnering stod hon för en av de mer imponerande finalsegrarna den här säsongen när hon krossade världstian Karolína Plísková med 6–0, 6–0 i WTA-turneringen i Rom.

Och mot Peterson visade 20-åringen sin klass.

Två raka

Visserligen pressade Peterson Swiatek i första game men polskan stod emot och vann. Efter det flöt det på utan några större hinder på vägen. Swiatek vann de efterföljande fyra gamen och tog till slut hem första set med klara 6–1.

I andra set fortsatte Swiatek diktera tillställningen och vann även det med 6–1.

– Ärligt talat har jag väldigt mycket att jobba på för att komma upp till den nivån. Det finns inget annat att göra än att ta med lärdomarna från den här matchen och gå tillbaka och träna. Att bli bättre helt enkelt, säger Peterson.

"Måste steppa upp"

Därmed är Petersons grand slam-äventyr i Paris över i den andra omgången. 25-åringen hade tidigare imponerat i första omgången då hon räddade tre matchbollar, vände matchen mot Shelby Rogers till 2–1 och säkrade avancemang.

– I den första matchen fick jag med mig mycket positivt, i dag väldigt mycket lärdomar. Det är många delar som måste jag steppa upp betydligt mer i, säger Peterson.