Pressad Serena Williams vände

Serena Williams fortsätter jakten på en rekordnotering och sin 24:e grand slam-titel i US Open-tennisen. Amerikanskan blev dock hårt pressad av grekiskan Maria Sakkari, men kunde till slut vinna åttondelsfinalen med 6–3, 6–7, 6–3 efter nästan två och en halv timmes spel.

Serena Williams blev hårt pressad i åttondelsfinalen mot Maria Sakkari, men kunde till slut vända och vinna.

Serena Williams blev hårt pressad i åttondelsfinalen mot Maria Sakkari, men kunde till slut vända och vinna.

Foto: Seth Wenig/AP/TT

Tennis2020-09-07 20:55

Williams låg under med 0–2 i avgörande set, men den sexfaldiga US Open-vinnaren visade sin styrka och vände.

– Jag fick fajtas. Hon gjorde det så bra och var så aggressiv och jag visste att jag var tvungen att spela på samma sätt, sade Williams.

De två möttes i uppvärmningsturneringen inför US Open och då vann Sakkari, rankad 22 i världen, i en tresetare som påminde mycket om US Open-mötet.

– Naturligtvis tänkte jag på det, men bara litegrann för samtidigt är det här en helt annorlunda match och ett helt annat scenario, sade amerikanskan.

Segern var Serena Williams 100:e på Arthur Ashe Stadium, centercourten på Flushing Meadows i New York, och hon är klar för sin 53:e kvartsfinal i grand slam-sammanhang.

Den 38-åriga världsåttan har vunnit 23 grand slam-titlar i singel och ytterligare en skulle betyda att hon tangerar australiskan Margaret Courts rekordnotering på 24.

Serena Williams ställs i kvartsfinalen mot antingen Alizé Cornet, Frankrike, eller Tsvetana Pironkova, Bulgarien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!