Rasar mot tennisstjärnan: "Har inte kunskap"

Grekiske världstrean Stefanos Tsitsipas vägrar vaccinera sig mot covid-19. Nu ryter landets regering ifrån mot tennisstjärnan. –Han har inte kunskap som ger honom rätten att ha en åsikt om vaccinet, säger en talesperson.

Stefanos Tsitsipas. Arkivbild.

Stefanos Tsitsipas. Arkivbild.

Foto: Chris Young AP/TT

Tennis2021-08-20 13:31

I tennisvärlden förs det diskussioner om att införa ett vaccinationskrav för att få spela på ATP-touren – och det var nog många som höjde på ögonbrynen när Tsitsipas tidigare i veckan uttryckte sin åsikt i frågan.

– Vaccinet har inte testats tillräckligt, och för oss unga personer tror jag att det är bra att sprida viruset så man bygger upp immunitet, sade han.

Giannis Oikonomou, talesperson för den grekiska regeringen, är bekymrad över stjärnans uttalande

– Stefanos Tsitsipas är en fantastisk idrottare, hans kvalitéer och bidrag till sporten i landet är odiskutabla, säger han enligt Tennis 365 och fortsätter:

– Men det som står på spel är hans förmåga att bedöma behovet av vaccinationer eller om vaccinet har testats under tillräckligt lång tid. Och... han har inte kunskap om vare sig studier eller forskning som skulle ge honom rätten att bilda sig en åsikt om det, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!