Regelkaos ställer in grand slam-genrep

Bara vaccinerade spelare får vara med, eller förresten, kanske ovaccinerade också. De otydliga reglerna inför Australien Open har gjort att genrepet, Kooyong Classic, ställs in.

Naomi Osaka är regerande mästare i Australian Open. Arkivbild.

Naomi Osaka är regerande mästare i Australian Open. Arkivbild.

Foto: Andy Brownbill/AP/TT

Tennis2021-10-26 09:36

Turneringen spelas, precis som Australian Open, i Melbourne och brukar vara ett perfekt tillfälle att slipa formen inför årets första grand slam.

Australiens immigrationsminister, Alex Hawke, har tidigare sagt att endast fullvaccinerade spelare kommer att få komma in i Australien för att spela. I ett mail från det kvinnliga tennisförbundet, WTA, står det dock att även ovaccinerade spelare kan få delta, så länge de isolerar sig i två veckor och tar tester under sin vistelse.

Herrarnas världsetta och regerande Australian Open-mästare, Novak Djokovic, har tidigare sagt att vaccinkraven kommer att avgöra om han åker till Melbourne eller inte. Serben vill inte berätta om han är vaccinerad eller ej.

På damsidan är Naomi Osaka regerande mästare och hennes deltagande är också ovisst. Osaka har tävlat sparsamt efter att ha slitit med sin psykiska hälsa.

Australien Open avgörs den 17-30 januari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!