Rivalerna Alcaraz och Sinner vidare

Världsettan Carlos Alcaraz är vidare i US Open efter att hans premiärmotståndare Dominik Koepfer dragit sig ur mitt i andra set till följd av skada. Även Jannik Sinner, en av Alcaraz främsta rivaler, får spela vidare efter en enkel vinst i premiären.

Carlos Alcaraz, Spanien, under den första rundan av tennisturneringen US Open. Hans premiärmotståndare Dominik Koepfer drog sig ur på grund av skada.

Carlos Alcaraz, Spanien, under den första rundan av tennisturneringen US Open. Hans premiärmotståndare Dominik Koepfer drog sig ur på grund av skada.

Foto: Jason DeCrow/AP/TT

Tennis2023-08-30 01:21

Koepfer trampade snett redan i matchens första gem men valde att spela vidare efter att ha tagit en medicinsk timeout och fått foten lindad. Tyskens tapperhet räckte dock inte långt när det kom till att matcha världsettan och fjolårsvinnaren Alcaraz, som plockade hem första set enkelt med 6–2.

I andra set ledde spanjoren med 3–2 när den 75-rankade tysken valde att kasta in handduken.

– Det här är inte det bästa sättet att ta sig vidare till nästa runda på, men för egen del måste jag säga att jag spelade riktigt bra, sade Alcaraz efter matchen.

Vinst i raka set

För det 20-årige stjärnskottets del väntar nu sydafrikanen Lloyd Harris i nästa match. Även italienaren Jannik Sinner är klar för runda två i Grand Slam-turneringen efter vinst mot tysken Yannick Hanfmann i raka set, 6–3, 6–1, 6–1.

Matchen bjöd på ett gäng fina baslinjedueller, men när det väl kom till kritan hade tysken – som slutsiffrorna vittnar om – inte mycket att sätta emot.

Sinner, rankad sexa i världen, bedöms av många vara den som ligger bäst till att ta hem titeln näst efter Carlos Alcaraz och Novak Djokovic.

När italienaren och spanjoren senast möttes i Masters 1 000-turneringen i Miami tidigare i år var det den förre som tog hem segern med 2–1 efter att de två levererat en av årets mest omtalade matcher.

Kan mötas i kvarten

Om de båda skulle ta sig till kvartsfinal i US Open kommer de att ställas mot varandra på nytt.

Världstrean Daniil Medvedev fick en enkel resa mot den andra omgången. Efter bara en timme och 14 minuter var hans match mot ungraren Attila Balazs över och Medvedev hade bara tappat två game (6–1, 6–1, 6–0).

– Det här var troligen den snabbaste tresetsmatch som jag spelat, säger 2021 års US Open-vinnare.

Ryssen får möta australiern Christopher O'Connell i andra omgången.

Jannik Sinner vann sin premiärmatch i årets US Open mot Yannick Hanfmann i raka set.
Jannik Sinner vann sin premiärmatch i årets US Open mot Yannick Hanfmann i raka set.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om