Rune slog ut Djokovic – efter vredesutbrottet

Världsettan i tennis, Novak Djokovic, är utslagen i kvartsfinalen i Rom, genrepet inför Franska mästerskapen. Dansken Holger Rune slog serben med 2–1 i set. –Han var helt enkelt bättre, säger Djokovic.

Novak Djokovic gratulerar Holger Rune till segern.

Novak Djokovic gratulerar Holger Rune till segern.

Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Tennis2023-05-17 16:45

Det var andra gången på ett halvår som Novak Djokovic förlorar mot Holger Rune.

Det regnade i Rom och matchen bröts i en dryg timme. Därefter lyckades Djokovic ta hem det andra setet, men den 20-årige världssjuan kom tillbaka och vann det tredje klart med 6–2 – samma siffror som han vann det första setet med.

– Det är troligen de kallaste och blötaste förhållanden som jag spelat i här i Rom. I de här förhållandena var det svårt att slå bollen förbi honom. Han är väldigt snabb. Han var helt enkelt bättre, höll nerverna i styr och förtjänade att vinna, säger Djokovic, enligt AP.

Rune tappade humöret under det andra setet då han skrek åt den svenske domaren Mohamed Lahyani efter att en boll dömts ut:

– Lyssna på mig, jag har haft dig som domare tre eller fyra gånger och du gör fel varenda gång vi spelar. Du är ett skämt, säger Rune enligt NTB.

I semifinalen i grusturneringen får Rune möta vinnaren i matchen mellan norrmannen Casper Ruud och argentinaren Francisco Cerundolo.

Om 1,5 vecka startar Franska mästerskapen i Paris.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!