Ryska förbundslaget vann Davis Cup överlägset

Andrej Rubljov och Daniil Medvedev bjöd inte på ett enda set mot kroatiska Borna Gojo och Marin Cilic. Det ryska förbundslaget avgjorde Davis Cup-finalen genom att vinna de inledande singelmatcherna med 2–0. –Det känns helt fantastiskt, säger världstvåan Medvedev i Eurosport efteråt.

Andrey Rublev, för det ryska förbundslaget, vann mot Kroatiens Borna Gojo i den första matchen av finalen i Davis Cup i Madrid.

Andrey Rublev, för det ryska förbundslaget, vann mot Kroatiens Borna Gojo i den första matchen av finalen i Davis Cup i Madrid.

Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Tennis2021-12-05 19:42

I den första singelmatchen i Davis Cup-finalen mötte ryska förbundslagets Andrej Rubljov, femma på världsrankingen, Kroatiens Borna Gojo, 297:e på världsrankingen. Rubljov tog 6–4 på ett övertygande sätt i första set, men i andra set var Gojo het och höll jämna steg med Rubljov. Med ryssen återtog kontrollen över matchen och vann även det andra setet, med 7–6.

– Det var en supertuff match, sade Rubljov i Eurosport efter matchen.

Han fortsatte:

– Utifrån ser det ut som att jag borde ha vunnit enkelt, men Borna har spelat otroligt bra de senaste två veckorna. Han har slagit fantastiska spelare.

I finalens andra singelmatch ställdes Daniil Medvedev, tvåa på världsrankingen och vinnare av US Open i september i år, mot Marin Cilic, rankad 30. Det blev en en jämn historia inledningsvis, men ju längre matchen gick desto större blev Medvedevs dominans och han vann med 7–6, 6–2.

– Jag är mest av allt glad över att vara en del av det här laget. Det har varit två fantastiska veckor, de bästa veckorna i min karriär, sade Medvedev efter segern.

Något dubbelmöte blev det aldrig, i och med de två inledande segrarna för det ryska förbundslaget.

Davis Cup-titeln är den första som tillfaller Ryssland, som visserligen officiellt tävlar under neutral flagg, sedan 2006 – och den tredje totalt.

Den ryska titelduon slog i torsdags ut Sveriges Mikael och Elias Ymer i kvartsfinalen, även då med 2–0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!