Så gick det för VTK i tuffa serien

Att Vimmerby TK skulle få det tufft i division ett var ingen högoddsare. I helgen blev det två jobbiga förluster. "Inte så mycket att säga om, vi möter två riktigt bra lag", säger Johan Nilsson.

Eric Lindström och Anton Karlsson fick konstatera att Vimmerby TK föll i helgens matcher mot Lund och Varberg.

Eric Lindström och Anton Karlsson fick konstatera att Vimmerby TK föll i helgens matcher mot Lund och Varberg.

Foto: Haris Dreco

Tennis2019-11-25 16:10

VTK hade inför matcherna mot serieledande Lund och Varberg inte tagit några poäng i söderettan. Det lyckades de inte med nu heller – och var heller aldrig riktigt nära. 

–  Motståndet är väldigt bra, säger Johan Nilsson och hyllar Eric Lindströms vinst i förstasingeln mot Varbergs Melker Ekberg (6-3, 5-7, 10-7).

Lindströms meriterande vinst, var Vimmerbys enda i helgen. I resterande matcher mot Varberg – och Lund blev det förluster. 

–  Vi hängde ändå med bra i båda dubblarna mot Varberg. Hade vi vunnit mot dem så hade vi knipit en poäng. Ena dubbeln gick till supertiebreak och i den andra var det jämnt. 

Slutresultatet mot Varberg blev alltså 1–5 och 0–6 mot topplaget Lund. Enda set-vinsten för Vimmerby i den matchen kom genom dubbelparet Eric Lindström/Johan Wennerholm. Johan Nilsson var närmast att knipa ett set i de fyra singelvinsterna, men föll i tiebreak mot Ross Weibull. 

För VTK återstår nu två seriematcher, båda mot Göteborgslag: Ullevi och Påvelund. 

Har ni fortfarande chans att klara nytt kontrakt?

 – Ja, det har vi. Ullevi som vi möter om två helger har två poäng och dem kan vi gå förbi. Men det är klart att det blir tufft. Både Ullevi och Påvelund lär vara bra, inte minst Påvelund. De ligger med i toppen, säger Johan Nilsson. 

Serieställning efter fem omgångar: Lund och Tabergsdalen 9 poäng, Påvelund 8, Båstad och Varberg 5, Fair Play och Ullevi 2, Vimmerby 0. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!