Så gick herrarnas och damernas seriespel

Padelserierna i Vimmerby har spelats färdigt för den här gången. Nu står det klart att Anna Hermansson och Gittan Kägo vann på damsidan (PadelFour Damliga), medan Eric Lindström och Anton Karlsson vann på herrsidan (GS Tours Padelleague).

Vimmerbys två bästa damlag i padel. Till vänster Frida Sethsson och Emma Blixt som kom tvåa i serien. Till höger vinnarna Gittan Kägo och Anna Hermansson.

Vimmerbys två bästa damlag i padel. Till vänster Frida Sethsson och Emma Blixt som kom tvåa i serien. Till höger vinnarna Gittan Kägo och Anna Hermansson.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Tennis2019-12-06 18:45

– Vi ser det mest som en rolig grej, men det är alltid kul att vinna, säger Eric Lindström.

Eric vann alltså den högsta herrserien tillsammans med Anton Karlsson. De gick igenom helt obesegrade och vann varje match. De spelar även dubbel i tennis tillsammans, och har gjort det sedan de var små. 

– Det är klart att vi känner varandra väl, och det hjälper. Sedan har vi ju nytta av att ha spelat så mycket tennis. Det gör att man hänger med i tempot på padeln, säger Eric. 

Ska ni vara med nästa seriespel också?

– Ja, det är tanken. Vi måste ju försvara vår titel!

På andraplats i herrarnas högsta serie kom Johan Nilsson och Cristian Olivestam. 

– Vi får vara nöjda. Det var inte mycket att säga till om när det gäller seriesegern. Så andraplats är bra ändå, säger Johan Nilsson, även han tennisspelare i grunden. 

På damsidan vann Gittan Kägo tillsammans med Anna Hermansson. Tvåa blev Frida Sethson och Emma Blixt. De två paren möttes i sista matchen och vi var på plats. 

Det var redan avgjort på förhand att Kägo/Hermansson skulle ta förstaplatsen och de vann också matchen, som var välspelad. 

Båda lagen var glada efteråt och summerade en rolig padelsäsong. 

– Det är kul att få in lite tävlingsnerv. Egentligen är det ju mest för skojs skull, men som två gamla fotbollsspelare vill vi alltid vinna, säger Gittan Kägo och Anna Hermansson. 

De pratar bara positivt om padel och seriespelet som har varit. 

– Det är så roligt och alla kan spela. Man vill ju bara lära sig och då är det perfekt med ett seriespel så man får spela regelbundet och möta lite olika lag. 

Frida Sethson och Emma Blixt håller helt med sina motståndare. 

– Det är jätteroligt, vi alla har ju sportbakgrund så man vill inte sänka kraven på sig själv, men det är ju bara en rolig grej!

Både serieettan och tvåan tycker att de har bra samspel och kompletterar varandra. Något som är viktigt i padel. 

– Idag var det väl sisådär, haha, men annars brukar det funka bra. Jag skulle säga att 80 procent av padel handlar om kommunikation, säger Frida Sethsson. 

Niclas Samuelsson, som tillsammans med Mathias Westerling är initiativtagare till seriespelet i padel, är nöjd med hur det har fallit ut. 

– Det har varit jätteroligt. Kul att det snurrat på och kommit igång. Det är stort intresse, säger han. 

Padel som sport har växt i hög takt och intresset ökar snabbt. Det har varit fyra herrdivisioner och en damdivision. Niclas säger att spelarna har varit nöjda. 

– Alla som deltar verkar nöjda. Det är många som har en idrottsbakgrund och saknar den här lilla tävlingsnerven. Nu har många fått tillbaka den tack vare padelserierna. Det är mycket uppskattat, berättar Niclas. 

Niclas Samuelsson har varit med själv tillsammans med Mathias Westerling. 

– Vi försöker hålla oss flytande mot de yngre grabbarna. Haha, nej men vi hinner inte spela så mycket. Man behöver träna mer egentligen. Men det är väldigt roligt. 

Nu under vintern kommer det anordnas en individuell serie. Där har man olika medspelare i varje match och samlar in poäng individuellt. 

– Det är ganska stort intresse. Tre herrserier och en damserie, med 8 spelare i varje, berättar Niclas Samuelsson. 

Sedan i vår drar lagserierna igång igen. 

– Då hoppas vi på ännu fler deltagare än tidigare, avslutar Niclas Samuelsson. 

Eric Lindström och Anton Karlsson vann herrarnas högsta serie i padel.
Eric Lindström och Anton Karlsson vann herrarnas högsta serie i padel.
Fakta

Vinnare i högsta herrserien: Eric Lindström och Anton Karlsson

Vinnare i högsta damserien: Anna Hermansson och Gittan Kägo. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!