Serena Williams missar OS i Tokyo

Serena Williams missar OS i Tokyo, bekräftar 39-åringen under söndagen. –Ja, jag är inte med på OS-listan. Det är inget jag vet något om. I så fall ska jag inte vara med på den, säger tennisstjärnan.

Serena Williams.

Serena Williams.

Foto: Michel Euler AP/TT

Tennis2021-06-27 13:56

39-åriga Williams meddelade beslutet på en digital presskonferens inför Wimbledon som startar på måndag, där hon hoppas ta sin 24:e grand slam-titel och tangera Margaret Courts rekord.

– Det finns flera orsaker till mitt olympiska beslut. Och jag känner inte för att gå in på dem i dag, kanske en annan dag, säger hon.

Det har varit frågetecken kring om arrangörerna i Tokyo kommer att göra undantag för idrottare som vill ha med sina barn till OS. Williams fick i förra månaden frågan om hon skulle åka på sommarspelen om det skulle innebära att hon behövde separeras från sin treåriga dotter.

– Jag har inte tillbringat 24 timmar utan henne, så jag tycker att det svarar på frågan, sade hon enligt NBC Sports.

Tennisstjärnan har tävlat i fyra OS där hon tagit fyra guld. Tre av dem i dubbel (2000, 2008 och 2012) och ett i singel (2012).

Om Williams inte tar plats i USA:s OS-lag lär hon att ersättas av 26-rankade Jessica Pegula. Sofia Kenin, Jennifer Brady och Coco Gauff kommer också att delta i sommarspelen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!