Serena Williams om comebacken: "Visste inte hur"

Serena Williams, 41, medger att hon inte var säker på hur eller när hon skulle kunna ta sig tillbaka till tennisen. Men att lägga av var aldrig aktuellt. –Jag pensionerade mig aldrig. Jag behövde bara läka fysiskt och mentalt. Jag hade inga planer, jag visste inte när jag skulle komma tillbaka, säger hon.

Serena Williams säger att comebacken var osäker.

Serena Williams säger att comebacken var osäker.

Foto: John Walton/AP/TT

Tennis2022-06-25 17:13

Den amerikanska superstjärnan återvänder till singel-spelet i Wimbledon, ett år efter hon tvingades dra sig ur i första rundan av samma turnering på grund av skada.

Den sjufaldiga mästaren jagar sin 24 grand slam-titel i karriären.

Men hennes långa frånvaro har gjort att hon åkt hiss långt ner på världsrankningen och behövde ett wildcard för att ens få spela Wimbledon.

"Hängde undan racketen"

Men efter en lång karriär, som startade redan 1998, ville Williams inte att en skada skulle vara hennes sista minne av tennisens mest prestigefulla tävling.

– Det var mycket motivation om jag ska vara ärlig. Det var något som fanns i mitt medvetande hela tiden sedan den matchen slutade. Wimbledon var tufft förra året. Det kändes som att jag var skadad för det mesta det året. Sen hade jag av min bakre lårmuskel, säger hon.

Hon berättar att hon satsade på att komma tillbaka i tid till US Open, men insåg till slut att det inte skulle gå.

– Jag hängde undan racketen ett tag så att jag kunde läka.

"Överväldigad"

Williams skada uppstod av att hon halkade och föll på planen i fjol. I år har arrangören beslutat att spelare ska få träna även på center courten, för att undvika liknande, allvarliga, skador. Tanken är att ett mer nedtrampat gräs ska öka greppet för spelarna när det väl är dags för match på världens mest kända gräsplätt.

Williams beslut att göra sin comeback i Wimbledon fattades redan innan Franska mästerskapen och för att värma upp spelade hon dubbelturneringen i Eastbourne i veckan. Den comebacken blev dock kortlivad sedan hennes dubbelpartner, Ons Jabeur, tvingades kasta in handduken inför semifinalen på grund av skada.

Det må vara långt till toppen av världsrankningen för Williams, men hennes stjärnstatus märks ändå av.

– Jag såg henne i går, jag blev ganska överväldigad, säger den nuvarande världsettan, polskan Iga Swiatek.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om