Seriefavoriten för tung för Vimmerby TK

Det var inget snack om saken. Vimmerby TK åkte i söndags till Borås och fick stryk av Elfsborg med 4–0. "Vi gjorde ingen bra insats", säger Eric Lindström, spelare i VTK.

Eric Lindström, Anton Karlsson och Johan Nilsson hade en tuff söndag i Borås.

Eric Lindström, Anton Karlsson och Johan Nilsson hade en tuff söndag i Borås.

Foto: Pressbild

Tennis2019-06-03 13:30

Efter en fin premiär med seger i division 1, landets högsta uteserie, har Vimmerby TK nu kommit in i en tyngre period. I söndags förlorade VTK för andra matchen i följd. I Borås var Elfsborg, som är en av seriefavoriterna, för tunga.

VTK lyckades inte vinna ett enda set och föll med 4–0. Eric Lindström förlorade sin singelmatch med 3–6, 6–7, Johan Nilsson med 3–6, 2–6 och Anton Karlsson fick se sig besegrad med 3–6, 1–6. Efter det spelade Nilsson och Karlsson dubbelmatchen som de förlorade med 1–6, 2–6.

– De har ett starkt lag på alla singlar. Samtidigt gjorde inte vi heller någon bra insats, menar VTK-spelaren Eric Lindström.

För VTK gäller det nu att ladda om. På torsdag spelar laget sin näst sista match i serien hemma mot Varbergs TK. Vimmerby befinner sig för tillfället på en nedflyttningsplats men om laget besegrar Varberg, vars match på torsdag är deras sista för säsongen, klättrar de förbi de i tabellen och säkrar nytt division 1–kontrakt till säsongen 2020.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!