Skrällen: Medvedev utslagen efter rysare: "En dröm"

Världstvåan Daniil Medvedev, 27, är utslagen redan efter den första omgången Brasilianaren Thiago Seyboth Wild, rankad 172 på världsrankningen, vann med 3–2 i set. –Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger en euforisk segrare.

Thiago Seyboth Wild slog ut Världstvåan Daniil Medvedev.

Thiago Seyboth Wild slog ut Världstvåan Daniil Medvedev.

Foto: Aurelien Morissard AP/TT

Tennis2023-05-30 17:53

Här är Franska mästerskapens första skräll.

Med setsiffrorna 7–6, 6–7, 2–6, 6–3, 6–4 är kvalspelaren Wild klar för spel i den andra omgången.

– Jag har tittat på Daniil hela mitt liv och drömt om att få möta sådana spelare. I mina bästa drömmar har jag slagit dem också så det här är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, säger den 23-årige brasilianaren efter segern.

Franska mästerskapen var blott Thiago Seyboth Wilds andra grand slam-turnering. 2020 åkte han ut i den andra omgången av US Open.

För ryssen Daniil Medvedev, som tävlar under neutral flagg, var det här ett rejält bakslag. 27-åringen åkte till Roland Garros som finalkandidat. Så sent som i helgen tog han sin första titel på grus då han vann Italian Open.

Annars var det en skrällfritt tisdag. Holger Rune besegrade amerikanen Christopher Eubanks med 3–1 i set (6–4, 3–6, 7–6 (7–2), 6–2.

– Det var en väldigt tuff match. Chris spelade väldigt bra och jag tvingades till ett par justeringar. Men det är en favoritturnering så jag kommer göra allt i min makt för att vinna. Det är otroligt att spela här och Frankrike är ett otroligt tennisland, säger dansken som tog sig till kvartsfinal i fjol.

På damsidan hade världsettan från Polen, Iga Swiatek, inga som helst problem med att ta sig vidare till den andra omgången. Den regerande mästarinnan besegrade spanjorskan Cristina Bucsa med två raka set, 6–4, 6–0.

– Jag känner till den här banan mycket väl. Nu ska jag fokusera på vad som komma skall, säger Swiatek.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!