Stark start av Kumlin

Daniel Kumlin fick bästa tänkbara start på tennisåret då han vann Vintertouren i Lund efter fyra segermatcher - utan setförlust. - Det gick fantastiskt bra, säger han ett par dagar innan avresan till England.

Daniel Kumlin.

Daniel Kumlin.

Foto:

Tennis2008-01-09 07:16

I slutet av 2007 drogs Vimmerbykillen, som numera bor i Göteborg, med en sträckning i magen, vilket höll honom borta från finalspelet i SM, som hans klubb Ullevi vann. Något osäker på formen åkte 20-åringen till Lunds Vintertour. Där spelade han skjortan av konkurrenterna den gångna helgen.
- Det var nog bland det bästa jag spelat. Jag åkte dit och såg det mer som träningsmatcher, därför var jag väldigt avslappnad. Jag hade ett lite annat tänk än jag brukar ha, det fungerade perfekt. I tur och ordning besegrade han Alexander Apell (6-4, 6-2), Christoffer Wannberg (6-2, 6-1), Tim Göransson (6-2, 6-3) och så Carl Bergman (6-4, 6-3) i finalen.
- Mot Wannberg i kvartsfinalen gick jag nästan och skrattade. Det kändes som att jag kunde göra vad som helst med bollen. Till och med min forehand fungerade otroligt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!