Stjärnsmäll för Davis Cup – Nadal tackar nej

I september spelas gruppspel i den anrika landslagsturneringen Davis Cup i Valencia. Men Spanien får klara sig utan Rafael Nadal.

Rafael Nadal säger nej till Davis Cup. Arkivbild.

Tennis2022-08-15 19:43

Den 13 september startar gruppspelet i Davis Cup. Där ska Sverige, med bland andra Elias och Mikael Ymer i laget, möta Argentina, Italien och Kroatien i en tuff grupp.

Den spanska truppen fick i dag ett ordentligt tungt avbräck. Världstrean Rafael Nadal har tackat nej till turneringen som han vann 2019 – också den senaste gången stjärnan spelade.

Nadal fick kasta in handduken till matchen mot australiern Nick Kyrgios i Wimbledons semifinal tidigare i juli på grund av magmuskelproblem. Nadal har tänkt spela US Open senare i augusti och Davis Cup kan då komma för tätt efteråt.

I stället får Spanien förlita sig på stjärnskottet Carlos Alcaraz att leda dem.

Novak Djokovic kommer ställa upp för Serbien i vad som kan bli hans första match sedan han vann Wimbledon. USA:s covid-19-regler sätter stopp för serben som inte får komma in i landet då han är ovaccinerad.

Världstvåan Alexander Zverev, Tyskland, har tidigare meddelat att han till hundra procent kommer spela Davis Cup. Zverev har inte spelat sedan sin skräckskada i Franska mästerskapen där han gjorde illa foten rejält.

Tidigare grand slam-vinnaren Andy Murray kommer spela för Storbritannien men Wimbledon-finalisten Nick Kyrgios, som är i superform, kommer inte spela för Australien.