Tennisläger i fyra dagar med 35 ungdomar

35 ungdomar har under veckan deltagit på Vimmerby TK:s traditionsenliga tennisskola i Källängsparken. "Det är tre grupper i olika åldrar som varit igång och haft kul och fått träna ordentligt", säger ledaren Johan Nilsson.

Vimmerby TK arrangerar tennisskola i Källängsparken den här veckan. Ebbe Åberg var en av deltagarna och Johan Nilsson en av ledarna.

Vimmerby TK arrangerar tennisskola i Källängsparken den här veckan. Ebbe Åberg var en av deltagarna och Johan Nilsson en av ledarna.

Foto: Magnus Strömsten

Tennis2021-07-01 12:00

Veckan efter midsommar är det tradition att Vimmerby TK arrangerar en tennisskola med träningar för ungdomar mellan 8 och 14 år. 

– I år deltar 35 ungdomar totalt som är indelade i tre grupper efter ålder. Det blir intensiva dagar med mycket träning från måndag till torsdag, men ungdomarna har kul samtidigt som de får nyttig träning, säger Johan Nilsson som är ledare för gruppen tillsammans med Eric Lindström samt ett par sommarjobbande ungdomar.

På träningen som sporten besöker på onsdagsförmiddagen är det de yngsta lirarna mellan 7 och 8 år som är i farten. 

– Träningsmässigt ligger mycket fokus på grunderna att hitta koordinationen mellan rack och boll. Det blir en del övningar, men också mycket spel förstås. Det brukar vara mest populärt, säger Johan Nilsson.

undefined
Johan Nilsson är ledare för tennislägret i Vimmerby TK:s regi.

Måndagen och tisdagens träningar har genomförts i soligt och varmt väder. På onsdagen kom dock regnet och ställde till det något.

– Det är inte helt optimalt med regn när man är ute på grusbanor. Vi har möjlighet att gå in i tennishallen och träna om det regnar för mycket, men man vill ju helst nyttja den fina miljön i Källängen och vara ute.

undefined
Ebbe Åberg var en av deltagarna på veckans tennisskola i Källängsparken.

Bland deltagarna finns Ebbe Åberg och Devin Hama som vi tar en pratstund med efter träningen.

– Jag har spelat tennis länge nu och tycker att det är väldigt skoj, men jag spelar fotboll också, säger Ebbe Åberg och får medhåll av Devin Hama.

Deltagarna fick prova på många olika övningar och spela mycket tennis.
Deltagarna fick prova på många olika övningar och spela mycket tennis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!