Tsitsipas för svår – ingen titel för doldisen

Stefanos Tsitsipas försvarade sin titel i ATP-masters i Monte Carlo. I två raka set besegrade han uppstickaren Alejandro Davidovich Fokina i finalen.

Stefanos Tsitsipas försvarade sin titel i Monte Carlo.

Tennis2022-04-17 16:57

Spanjoren Alejandro Davidovich Fokina hade slagit ut självaste Novak Djokovic i turneringens andra omgång och tog sig sedan ända fram till sin allra första final. Men där tog det stopp för 22-åringen.

Fjolårssegraren, världsfemman Stefanos Tsitsipas, vann finalen i två raka set på en timme och 36 minuter med 6–3, 7–6.

Det var grekens åttonde ATP-titel.

– Jag är väldigt stolt över tron jag hade på mitt spel. Han kämpade i stunder då jag inte riktigt väntade mig det och han fick några riktigt bra poäng. Jag tycker att det är ett jättebra resultat mot honom, sade Tsitsipas efter matchen.

Turneringen i Monte Carlo är en av nio stortävlingar, på nivån under Grand slam, som ger tusen rankingpoäng till segraren.

Finalplatsen kommer att ge Davidovich Fokina ett lyft på världsrankningen, där han nu ligger på plats 46. För Tsitsipas räcker dock inte 1000 poäng för att lyfta honom förbi Rafael Nadal på fjärdeplatsen.