Tvingades bryta på grund av skada

Finalen i P18 i Ostkustens Pärla är nog turneringens bästa match, så här långt. Tyvärr tvingades Näsbyparks TK:s Gustaf Ström ge upp på grund av skada efter två games i tredje set. Vann gjorde Erik Helmersson, Ready Play, med 5-7, 6-2, 2-0 uppgivet.

Gustaf Ström och Erik Helmersson spelade P18-finalen.

Gustaf Ström och Erik Helmersson spelade P18-finalen.

Foto: Mikael Kindman

Tennis2016-07-20 09:12

Blott 15-årige Gustaf Ström har tidigare vunnit SM i yngre åldersklasser och hängde med bra mot två år äldre Erik Helmersson.

Ström är otroligt duktig från baslinjen både på forehand och backhand, och väldigt bollsnål. Helmersson kanske inte är riktigt lika bollsnål, även om han också är bra från baslinjen, men han har istället en forehandslägga av stora mått att ta till.

 Nästan bara servegenombrott!

 Spelarna följdes åt (med servegenombrott i stort sett hela tiden!), men Ström höll sin serve när det som bäst behövdes och vann setet med 7-5.

I andra set började Ström att halta vid ställningen 2-2, och vann sedan inte något mer game i matchen – och gav upp i underläge 2-0 i tredje set.

– Jag har haft ont i rumpan ett tag, och nu börjar det stråla ner i benet, det gick inte att fullfölja matchen, sa han.

– Lite tråkigt att vinna på det här sättet, men jag är ändå nöjd med turneringen och även med finalen så länge Gustaf kunde göra sig rättvisa, säger segraren Erik Helmersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!