US Open-finalisten utslagen i Paris

US Open-finalisten Victoria Azarenka frös i Paris och slogs ut i andra omgÄngen. För herrsegraren i New York, Dominic Thiem, gick det bÀttre i Franska mÀsterskapen.

Victoria Azarenka Àr utslagen i Franska mÀsterskapen.

Victoria Azarenka Àr utslagen i Franska mÀsterskapen.

Foto: Michel Euler/AP/TT

Tennis2020-09-30 16:25

Den tredjeseedade österrikaren Thiem besegrade Jack Sock, USA, med 6–1, 6–3, 7–6.

För den andraseedade Rafael Nadal gick det Ă€nnu lĂ€ttare att ta sig till tredje omgĂ„ngen. Spanjoren, som Ă€r ute efter sin 13:e titel i tennisens grand slam pĂ„ grus, förlorade bara fyra game i hela matchen mot amerikanen Mackenzie McDonald (6–1, 6–0, 6–3).

– Det var en bra match för mig i dag, jag Ă€r vĂ€ldigt glad. Jag försöker alltid att spela sĂ„ bra jag kan, sĂ€ger storfavoriten pĂ„ grus.

Det Ă€r inte mĂ„nga veckor sedan Victoria Azarenka tog sig till final i US Open. Men i nĂ€sta grand slam-turnering tog det stopp efter andra omgĂ„ngen. I den första matchen klagade den förra vĂ€rldsettan över kylan. Och pĂ„ onsdagen förlorade den tiondeseedade belarusiskan mot den 161-rankade slovakiskan Anna Karolina Schmiedlova med 2–6, 2–6.

Halep utökade sviten

Schmiedlova har visat strÄlande form efter att ha gjort comeback efter en knÀskada i fjol och slog ut Venus Williams i första omgÄngen.

Förstaseedade rumĂ€nskan Simona Halep har bara spelat grusturneringar sedan tennistouren startade om i augusti. Det har lönat sig. Hon vann bĂ„da turneringarna, i Prag och i Rom, och Ă€r nu klar för tredje omgĂ„ngen pĂ„ Roland Garros. Hon besegrade landsmaninnan Camelia Begu med 6–3, 6–4. Halep har nu vunnit 16 matcher i följd, senaste förlusten var i semifinalen i Australian Open den 30 januari.

Femteseedade Kiki Bertens fick köras ut i rullstol efter sin match mot Sara Errani efter att ha fĂ„tt kramp i den tre timmar och elva minuter lĂ„nga matchen. NederlĂ€ndskan vann med 7–6, (7–5), 3–6, 9–7.

Errani hade en matchboll i matchen. I ilskan efter förlusten stormade hon ut, svÀrandes pÄ italienska, frÄn arenan och anklagade efterÄt Bertens för att ha fejkat kramperna.

"Kunde inte röra fingrarna"

Bertens svar:

– Kramperna kom och gick i matchen. Jag kunde inte ens knyta nĂ€ven i en segergest för jag kunde inte röra fingrarna, sĂ€ger hon.

– Och det var fysion som hindrade mig frĂ„n att gĂ„ sjĂ€lv av banan.

Först efter en halvtimmes behandling efter matchen slÀppte kramperna, berÀttar Bertens.

Grand slam-turneringen pÄ grus flyttades frÄn maj till september pÄ grund av coronapandemin.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om