Världsettan vann efter ovädret

Världsettan Ash Barty stormade fram till tredje omgången av US Open-tennisen – dagen efter att ovädret Ida orsakat översvämningar i New York. Barty besegrade danskan Clara Tauson med 6–1, 7–5.

Ash Barty, Australien, vinkar till publiken efter sin seger i andra omgången av US Open.

Ash Barty, Australien, vinkar till publiken efter sin seger i andra omgången av US Open.

Foto: Elise Amendola/AP/TT

Tennis2021-09-02 21:38

Efter det kaotiska väderläget i onsdags sken solen från en klarblå himmel, om än under blåsiga förhållanden, när US Open återupptogs.

Det var värre i onsdags när till och med Louis Armstrong Stadium, en av de två huvudbanorna med tak, till slut blev ospelbar då regnvattnet tog sig igenom.

Barty, den 25-åriga australiskan, vann enkelt det första setet med 6–1 men den danska tonåringen reste sig i andra set som blev jämnt, men där Barty vann med 7–5.

Australiskan har tagit hem fem titlar hittills i år, däribland Wimbledon.

Elfteseedade schweiziskan Belinda Bencic, som blev olympisk mästare i Tokyo, besegrade Martina Trevisan, Italien, med 6–3, 6–1 i vindpinande förhållanden.

– Det var lite svårt, men efter gårdagens dåliga väder klagar jag inte. Tack till alla som har kommit hit, jag vet att det inte var enkelt, säger Bencic i en stadionintervju apropå att tunnelbanan stängdes ned och många vägar fortfarande var ofarbara på torsdagsmorgonen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!