Världstrean till semifinal: "Sket på mig"

Tyske tennisstjärnan Alexander Zverev, 25, är klar för semifinal i Franska mästerskapen. I en tuff kamp slog Zverev det spanska stjärnskottet Carlos Alcaraz med 3–1 i set.

Alexander Zverev jublar efter att ha slagit ut Carlos Alcaraz i kvartsfinalen i Franska mästerskapen.

Alexander Zverev jublar efter att ha slagit ut Carlos Alcaraz i kvartsfinalen i Franska mästerskapen.

Foto: Christophe Ena AP/TT

Tennis2022-05-31 20:36

Alexander "Sascha" Zverev, 25, ryckte åt sig en snabb 2–0-ledning mot sjätterankade Carlos Alcaraz, 19, och den första kvartsfinalen i Franska mästerskapen såg ut att kunna få ett snabbt slut.

Alcaraz skulle dock vakna till liv och reducera till 1–2. Spanjoren hade sedan chansen att utjämna matchen i tiebreak, men den tyske världstrean försvarade sig väl och kunde, efter ett par försök, sedan avgöra och vinna med 9–7 i tiebreak och 3–1 i set.

Segersiffrorna skrevs slutligen till 6–4, 6–4, 4–6, 7–6.

Efteråt var Zverev full av beundran för sin unge motståndare.

– Jag visste att jag behövde spela min absolut bästa tennis i dag och jag är glad att jag gjorde det. Han fortsatte att komma tillbaka, han är en otrolig spelare och jag sade åt honom att han kommer vinna den här turneringen massor av gånger. Jag hoppas bara att jag kan vinna den före han kommer och slår oss alla, säger han i Discoverys sändning.

Zverev medgav även att det fanns en viss nervositet.

– Jag sket på mig, erkände han utan omsvep.

För "Sascha" Zverevs del väntar fortsatt tufft motstånd. I semifinalen väntar vinnaren av nattens duell mellan världsstjärnorna Novak Djokovic och Rafael Nadal. Dit nådde han även i fjol innan det tog stopp mot greken Stefanos Tsitsipas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!