Världstvåan sörjer ex-pojkvännen: "Förkrossad"

Inför veckans WTA-turnering i Miami uttalar sig världstvåan Aryna Sabalenka för första gången om ex-pojkvännen Konstantin Koltsovs död. "Mitt hjärta är krossat", säger den belarusiska tennisstjärnan.

Aryna Sabalenka. Arkivbild.

Aryna Sabalenka. Arkivbild.

Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Tennis2024-03-21 09:13

Tidigare NHL-spelaren Koltsov hittades död i måndags, 42 år gammal, i just Miami. Under sin aktiva hockeykarriär spelade han tre säsonger i Pittsburgh Penguins och var även med i det belarusiska landslag som slog Tre Kronor i OS-kvartsfinalen 2002.

I samband med Koltsovs död beskrevs han som pojkvän till tennisstjärnan Aryna Sabalenka, men de var inte längre ett par, säger den dubbla Australian Open-vinnaren i sitt första uttalande efter dödsbudet.

"Konstantins död är ofattbart tragisk och även om vi inte längre var tillsammans är mitt hjärta krossat", säger belarusiskan i en kommentar via sin agent.

25-åringens plan verkar fortsatt vara att spela veckans WTA-turnering i Miami, där hon går in i andra omgången mot Spaniens Paula Badosa på fredagen.

Samtidigt önskar hon utrymme för att hantera sin sorg.

"Jag ber att ni respekterar såväl mitt privatliv som hans familjs privatliv i den här svåra stunden", skriver Sabalenka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!