Världstvåan utslagen ur Australian Open

Efter fjolårets finalplatser i Wimbledon och US Open var Ons Jabeur en av favoriterna i Australian Open. Tunisiskans pokaldrömmar tog slut redan i den andra omgången.

Tunisiskan Ons Jabeur

Tunisiskan Ons Jabeur

Foto: Dita Alangkara/AP/TT

Tennis2023-01-19 15:54

Toppnamnen fortsätter att åka ur tidigt i Australian Open-tennisen. På torsdagen tog turneringen slut för andraseedade Ons Jabeur, efter 1–2 i set mot Tjeckiens Markéta Vondrousová, rankad 86:a i världen.

På damsidan har, förutom Jabeur, även världsåttan Daria Kasatkina och världsnian Veronika Kudermetova slagits ut redan under turneringens inledning.

Den tunisiska världstvåan hade ett fint fjolår där hon nådde final både i Wimbledon och US Open. Men hon får fortsätta vänta på sin första grand slam-titel.

Kanske var det också ett knä som spökade i förlustmatchen mot Vondrousová. Redan efter sin seger i första runda berättade Jabeur om skadekänningarna och såg inte ut att vara på topp mot tjeckiskan, som aldrig nått längre än fjärde rundan i en grand slam-turneringen.

Även i herrturneringen har flera förhandsfavoriter fått respass tidigt. Förstaseedade Rafael Nadal, andraseedade Casper Ruud och åttondeseedade Taylor Fritz är till exempel alla utslagna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om