Världstvåan vände – vidare i Australian Open

Världstvåan Aryna Sabalenka var illa ute i Australian Open. Men belarusiskan tog sig samman och vände mot hemmaspelaren Storm Sanders i första omgången. Även US Open-sensationen Emma Raducanu är vidare.

Aryna Sabalenka jublar efter segern.

Aryna Sabalenka jublar efter segern.

Foto: Hamish Blair/AP/TT

Tennis2022-01-18 11:58

Aryna Sabalenka vann till slut med 2–1 i set (5–7, 6–3, 6– 2). Den 23-åriga tennisstjärnan nådde semifinal i både Wimbledon och US Open under fjolåret, men hon har visat tveksam form inför grand slam-turneringen i Melbourne.

Bland annat förlorade hon mot svenska Rebecca Peterson, rankad 82:a i världen, för en vecka sedan.

Tidigt underläge

Och det började skakigt även i Australian Open.

Storm Sanders, rankad 128:a, gick upp till 4–1-ledning i första set. Till slut kunde australiskan säkra setsegern efter 7–5 i game.

Sabalenkas bekymmer fortsatte i andra set och hon hamnade i ett 1–3-underläge. Men då tog hon sig samman – och vann fem raka game.

När det sedan skulle avgöras kunde Sanders inte stå emot förhandsfavoriten, som tog hem tredje set enkelt.

Raducanu vidare

Brittiska sensationen Emma Raducanu, som gick från kvalspelare till grand slam-vinnare i US Open i fjol, är också vidare till andra omgången efter att ha besegrat amerikanskan Sloane Stephens med 2–1 i set.

Raducanu fick en drömstart och tog hem första set med 6–0. Och kanske gick det lite för bra. För sedan blev det en scenförändring och Stephens kvitterade till 1–1 i set.

Men Raducanu hittade snabbt tillbaka till vinnarspåret – och säkrade segern i det tredje och avgörande setet med klara 6–1.

Desto sämre gick det för Raducanus finalmotståndare i US Open i september – jämngamla Leylah Fernandez.

Den 24:e-rankade kanadensiskan förlorade i två raka set (4–6, 2–6) mot australiskan Maddison Inglis, rankad 133.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!