Viktor vann i Båstad

Vimmerby TK:s Viktor Odenbrink tog i fredags hem segern i den mest prestigefyllda tennisturneringen för elvaåringar, Kalle Anka Cup. Han spelade riktigt bra tennis i Båstad under hela veckan och ställdes till slut mot Daniel Berta från Skåne i finalen i fredags. Viktor förlorade första set med klara 6-1, men vände sedan och vann matchen med 2-1 i set. - Segern i Kalle Anka Cup är den största framgången för mig hittills, sa Viktor.

Viktor Odenbrink är landets bästa elvaåring i tennis.

Viktor Odenbrink är landets bästa elvaåring i tennis.

Foto:

Tennis2003-07-21 06:00

I Kalle Anka Cup får alla spelare som vill möjlighet att försöka kvala in till slutspelet i just sin åldersgrupp. Först gäller det att bli bäst i sin region och sedan ska man få fram en spelare som får representera varje landskap i slutspelet som avgörs i Båstad.
Viktor Odenbrink lyckades bli bäst i Småland, vilket är starkt med tanke på att det är ett stort landskap med många duktiga spelare. I åttondelsfinalen ställdes Viktor mot Östergötlands bästa spelare Markus Ivarsson.
Redan i den matchen kunde man ana att Viktor hade möjlighet att gå riktigt långt eftersom segersiffrorna blev förkrossande 6-0, 6-0.
I kvarten stod Anton Lofjärd från Halland för motståndet och Viktor började med att ta första set med 6-0 igen. I andra blev det jämnare, men Viktor vann med 6-4 och var därmed klar för semifinal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!