Vimmerby TK får vänta på seriestarten

Vimmerby Tennisklubbs utomhussäsong skulle ha börjat i början av maj. Men seriespelet har skjutits upp och riskerar att skjutas upp ytterligare, befarar VTK:s Eric Lindström. "Jag tror det kan bli så", säger han.

Eric Lindström.

Eric Lindström.

Foto: Magnus Strömsten

Tennis2020-04-26 18:30

Som alla vet så har coronapandemin medfört stora konsekvenser för samhället och i förlängningen för idrotten. Tävlingssäsongerna har antingen skjutits upp eller ställts in och idrottslagen får nu fokusera på att enbart träna istället. 

Så är det för Vimmerby Tennisklubb också. Herrlaget, som spelar i division två i år, skulle ha haft sin seriepremiär den 10:e maj hemma mot Tingsryd. Den får de vänta på, åtminstone till veckan därpå.
– Förbundet har flyttat fram seriestarten men det är tveksamt om det kommer att gå ändå, säger VTK:s Eric Lindström. 

Tennis skiljer sig på många sätt från andra sporter, i synnerhet lagsporter. Trots det kan man inte dra igång tävlingssäsongen.
– Vi har ju ingen närkontakt på det sättet. Men det är väl att man vill begränsa resorna och att folk inte ska träffas i onödan, menar Lindström och fortsätter:
– Annars så följer vi alla restriktioner som finns från förbundet när vi tränar. Sedan har vi även ställt in våra avslutningar som vi skulle ha för inomhussäsongen. Där brukar det ofta vara mer än 50 personer på plats.

VTK går snart ut på grusplanerna i Vimmerby och fortsätter sina förberedelser inför säsongen. Det enda de kan göra är att hålla tummarna för att serien kan starta enligt den nya planen: 17:e maj.
– Så är planen, men det kan också skjutas upp igen. Jag tror nog att det kan bli så, avslutar Lindström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!