Vimmerbykillar spelar i elitserien

I eftermiddag inleds elitserien i tennis. Med två unga killar fostrade i Vimmerby TK i hetluften. 18-åringarna Viktor Odenbrink och Pontus Kumlin spelar i Växjö TS - som på förhand lär få kämpa hårt för att hålla sig kvar i högsta divisionen.

Tennis2010-11-24 07:40

Pontus Kumlin är nyss hemkommen till Sverige och Växjö efter en resa med idrottsgymnasiet Procivitas, där 50 unga idrottare i olika sporter bjöds till England av skolan.

Kollade på Federer
- Det var häftigt. Förutom att kolla runt i London på sevärdheter var vi och tittade på tennisanläggningen i Wimbledon. Jag såg också en Premier League-match mellan Fulham och Manchester City (1-4).
Resans höjdpunkt var kanske ändå det här...
- Jag såg matchen mellan Roger Federer och David Ferrer i Masters-slutspelet.

Vann mot Göransson
Kanske snappade Kumlin upp ett och annat som han kan ha nytta av i det stundande elitseriespelet - om han nu får spela vill säga.
- Jag hoppas få spela fjärdesingeln och kanske även en av dubblarna.
Hur är formen?
- Riktigt bra. Det pekar spikrakt uppåt.
Även Viktor Odenbrink är nöjd med hur kroppen och spelet känns.
- Det har stämt väldigt bra den senaste tiden. Jag gick till semifinal på vintertouren i Ystad och slog Tim Göransson i andra omgången. Det är nog den bäste jag slagit hittills. Sen fick jag stryk av Pablo Figueroa (svensk mästare). Han breakade mig två gånger.
Odenbrink ska spela andrasingeln i Växjö, där Pontus Norberg spelar första och Alexander Apell tredjesingeln.
Vad tror du om era chanser?
- Först och främst handlar det om att försöka ordna nytt kontrakt. Vi är sex lag i gruppen där det sämsta åker ur. Matcherna mot Vallda och Malmö blir viktigast. Det är dom vi ska ha bakom oss.
I dag väntar just nykomlingarna Vallda, i Växjö

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!