Williams avsked lockade rekordpublik

Serena Williams drog upp tittarsiffrorna rejält när hon tog farväl av US Open. –Jag är tror inte vi kunde ana hur stort det skulle bli tittarmässigt, säger ESPN:s programansvarige John Suchenski.

Serena Williams följdes av miljontals amerikanska tv-tittare. Arkivbild.

Serena Williams följdes av miljontals amerikanska tv-tittare. Arkivbild.

Foto: John Minchillo/AP/TT

Tennis2022-09-07 21:59

Serena Williams avsked till US Open-publiken var tråkigt för tennisfantasterna, men för den amerikanska sportkanalen ESPN var det en positiv affär.

Williams förlustmatch mot australiskan Ajla Tomljanovic sågs av 4,8 miljoner tittare i USA, en ny rekordnotering för en tennismatch i landet.

Det tidigare rekordet låg på 3,9 miljoner och var från 2012 då Roger Federer och Andy Murray möttes i finalen av Wimbledon.

Kanalen gjorde allt för att den amerikanska superstjärnan skulle kunna följas av så många som möjligt. Man bad till exempel tävlingsledningen att flytta systrarna Williams dubbelmatch till bästa sändningstid och flyttade själv på en av de så populära matcherna i amerikansk college-fotboll från huvudkanalen för att göra plats för Williams–Tomljanovic.

– Vi visste att det skulle bli en jättestor grej. Jag tror inte att vi kunde ana hur stort det skulle bli tittarmässigt. Självklart är vi glada över siffrorna, säger ESPN:s programansvarige, John Suchenski till AP.

Williams första match drog upp tittarsiffrorna med 289 procent med en jämförbar match i fjolårets första runda.

Suchenski säger att man hoppats att Serena-febern skulle hålla i sig trots stjärnans uttåg, men är realistisk:

– Den första veckan var det Serena Open, nu är det US Open.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!